Edukacijske radionice i predavanja

Edukacijske radionice i predavanja

HASP
Edukacijske radionice i predavanja

Edukacijske radionice i predavanja uključuju razne teme iz psihologije sporta s naglaskom na praktičnu primjenu psiholoških znanja i vještina

Psihološka znanja i alati iznimno su važni u radu trenera sa sportašem. Pred trenere se postavljaju zahtjevi stalne prilagodbe sportašima i novonastalim promjenama kako bi se postigli maksimalni rezultati u sportskoj domeni. No treneri sportašima često znače i mnogo više od samih osoba koje ih uče tehničko taktičkim znanjima. Oni često predstavljaju podršku sportašu, model na temelju kojeg uče kako se ponašati; nositi se sa uspjehom i neuspjehom, a nerijetko bivaju i važan oslonac i podrška u životu sportaša. Cilj ovih radionica je pomoći trenerima kako bi obnovili stara znanja, stekli nove spoznaje iz područja psihologije sporta, te ono što je najvažnije, kako bi uvježbali konkretne tehnike koje mogu primjenjivati u samom radu sa sportašima. Radionice su osmišljene primarno kao interaktivni prijenos praktičnih znanja i alata koje treneri mogu primjeniti u svojoj svakodnevnoj praksi.

Također organiziramo i radionice za roditelje s ciljem poučavanja kako biti što bolja podrška svojem djetetu, te kako uspostaviti što kvalitetniju suradnju sa trenerima i drugim sportskim djelatnicima u svrhu promicanja dobrobiti djeteta.