Press

Seminar Pažnja u sportu

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Hrvatskom asocijacijom sportskih psihologa (HASP), organizirala je poludnevni seminar „Pažnja u sportu“ koji se održao u četvrtak, 17. rujna 2015. godine od 9 do 15 sati u Domu sportova za sportske trenere.

Seminar je otvorio prof. dr. sc. Franjo Prot, član Vijeća HOO-a i Upravnog vijeća HOA-e i dr. sc. Saša Ceraj, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije, a za 30 sportskih trenera, koji sudjeluju u razvojnim programima HOO-a, predavanja i radionice održali su prof. dr. sc. Ksenija Bosnar, Boris Balent mag. psihologije, Mia Masnjak, mag. psihologije, Sandra Šućurović, mag. psihologije, Tvrtko Dumančić, mag. psihologije, Ana Kobilšek, mag. novinarstva i vrhunska sportašica i Hrvoje Šašek, ISFF „B“ trener streljaštva.

Provođenjem ovog seminara željelo se pojasniti osnovne pojmove vezane uz pažnju u sportu i predstaviti načine za njezino poboljšanje, a organizacijom radionica prezentirane su razne praktične vježbe koje treneri mogu prakticirati sa sportašima te ugraditi u sportski trening. (hoa/sc)