Sandra Šućurović

Sandra Šućurović, mag. psych., diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je angažirana kao sportska psihologinja u Nogometnoj školi GNK Dinama. Završava doktorski studij na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje ujedino i radi kao predavač. Stručni je suradnik na Sportskom učilištu, te aktivno piše za Tenis reviju, pokrivajući teme psihičke spremnosti igrača. Bila je stručna suradnica u mlađoj nogometnoj reprezentaciji (U-17). 

Bila je vanjska suradnica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stručna suradnica Sportskog saveza Grada Zagreba. Radila je s brojnim sportskim organizacijama i sportašima iz različitih sportova kao što su nogomet, boks, taekwondo i hrvanje.

Vodila je organizaciju niza sportskih i znanstveno-istraživačkih projekata, te kontinuirano sudjeluje u provedbi seminara i edukacija za sportaše i sportske djelatnike s naglaskom na rad s mladim sportašima i njihovim roditeljima. Koautorica je priručnika za trenere Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka.

Osim sportskom zajednicom, aktivno se bavi braniteljskom zajednicom, pa je tako u sklopu te populacije provela niz projekata te izdala u su-autorstvu knjigu Psihosocijalna prilagodba hrvatskih branitelja; individualna i društvena perspektiva. Kao suradnica savjetnika za branitelje pomagala je Uredu predsjednice Republike Hrvatske.