Novosti

Radionica Timski duh i zajedništvo u Samoboru

 U organizaciji Samoborskog športskog saveza u Info centru Bunker u Samoboru 7. studenog 2018. godine održana je radionica Timski duh i zajedništvo. Radionicu je vodila psihologinja Sandra Šućurović  iz Nogometne škole Dinama iz Zagreba uz asistenciju psihologinja dr. Ksenije Bosnar i Mie Masnjak i kineziologa dr. Franje Prota i Zvonimira Kalčika. Radionici je prisutvovalo 26 samoborskih trenera i tajnica Samoborskog športskog saveza gospođa Marijana Radek.

U radionici je u kratkom uvodu objašnjeno što je to grupna kohezija, što je kohezija usmjerena na zadatak  a što je socijalne kohezija, te koje su dobre i loše strane snažne grupne kohezije.

Nakon toga su polaznici radionice podijeljeni u grupe od 5– 6  među sobom slabije poznatih osoba koje su dobile zadaće putem kojih se razvijala grupna kohezija, a  na završnom zadatku se provjerilo u kojoj mjeri je vježba uspjela. Prema riječima jednog sudionika, radionica je bila uvjerljiva,  rekao je: „Nevjerojatno je kako smo se zbližili u ova dva sata, sad ćemo se u najmanju ruku pozdravljati na ulici i piti kavu zajedno“.