Novosti

Poziv na javno predavanje i javnu tribinu

Pozivamo sve trenere, sportaše, sportske psihologe i sportske dužnosnike da prisustvuju javnom predavanju i javnoj tribini, koji će se održati u zajedništvu Hrvatske olimpijske akademije (HOA), Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (KIF) i Hrvatske asocijacije sportskih psihologa (HASP). Ulaz na oba događanja je slobodan.

U petak, 3. svibnja 2013., od 12:00 do 12:30 sati u velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Juri Hanin, jedan od vodećih svjetskih sportskih psihologa i autor IZOF (Individual Zones of Optimal Functioning) modela, održat će javno predavanje na temu Vrhunska izvedba u sportu (Expert Performance in Sport) tijekom kojega će govoriti o ulozi i načinima korištenja alata sportske psihologije u pripremi vrhunskih sportaša za natjecanja.

U subotu, 4. svibnja 2013., od 17:00 do 19:00 sati u velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta održat će se javna tribina na temu Planiranje psihološke pripreme sportaša za sljedeće Olimpijske igre (Psychological Preparation of Athletes for the Next Olympic Games). Sudionici tribine govorit će o tome kako psihologija sporta može pomoći u pripremi vrhunskih sportaša za Olimpijske igre.

Moderatori javne tribine bit će prof. dr. sc. Franjo Prot (HOA/KIF/HOO) i Boris Balent, mag. psihologije (HASP).

U radu tribine sudjelovat će sportski psiholozi, sportaši, kineziolozi i treneri: prof. dr. sc. Ksenija Bosnar (KIF/HASP), prof. dr. sc. Juri Hanin (HASP/KIHU – Research Institute for Olympic Sports, Jyväskylä, Finska), mr. sc. Muza Hanina (HASP/KIHU – Research Institute for Olympic Sports, Jyväskylä, Finska), doc. dr. sc. Cengiz Karagözoğlu (HASP/Marmara University, Istanbul, Turska) i drugi.