Press

P&G financira razvoj mladih hrvatskih sportaša

Ćetković Ranko, Čop Josip, Srđan Lisac, Zlatko Mateša

Tamara Glad sudjeluje u zajedničkom projektu HOO-a i P&G-a.

Hrvatski olimpijski odbor i P&G predstavili su zajednički program potpore mladim i talentiranima hrvatskim sportašima.

P&G kao partner Međunarodnog olimpijskog odbora odlučio je pomoći na lokalnoj razini te će financirati razvoj mladih sportaša preko HOO-a i to na način da će od 1. travnja do 30. lipnja od svakog kupljenog njihovog proizvoda dio donirati za ovaj program.
– Mi znamo da je sport važan dio života mladih ljudi i na ovaj način ćemo pomoći da se mladi bave sportom. Naš moto i moto olimpijskog odbora je sličan, te nas je to privuklo ovakvim akcijama – rekao je Srđan Lisac, član Uprave P&G.
Osim ovog projekta P&G se odlučio priključiti globalnoj akciji Ponosni sponzor majki, te će neki od naših sportaša imati potporu mama na najvećom sportskom natjecanju.
Zasada sigurno u London ide majka Sinković čiji sinovi Valentin i Martin veslaju u četvercu. Ova prezentacija iskorištena je i za predstavljanje istraživanja o stavovima djece i mladih prema sportu i uloga u razvoju.
Prema istraživanju Hrvati najviše cijene timski rad i kolegijalnost te su za razliku od susjednih zemalja više timski igrači nego individualni. Također je istaknuto da više od 40 posto roditelja potiče svoju djecu na bavljenje sportom.
– Biti zdrav i aktivan kroz sport je od iznimne važnosti za dječji tjelesni, socijalni i emocionalni razvoj. Sudjelovanjem u sportskim aktivnostima uči djecu krucijalnim životnim vještinama poput suradnje s vršnjacima, zdravoj konkurenciji i timskom radu. Sport može biti čarobni alat u pomaganju u razvoju djece – rekla je sportska psihologinja Tamara Glad.

Press:

http://liderpress.hr/lider_trend/pg-financira-razvoj-mladih-hrvatskih-sportasa–/

http://www.danivjencanja.hr/2012/04/04/poticanjem-djece-i-mladezi-na-igru-i-razvoj-pg-zahvaljuje-mamama/