Muza Hanina

Muza Hanina

Muza Hanina

Muza Hanina, mr. sc. Bila je istraživačica u Istraživačkom institutu za olimpijske sportove (KIHU – Research Institute for Olympic Sports), Jyväskylä, Finska. Specijalizirala se u sportskoj znanosti, treniranju i biomehanici u nekoliko sportova. Od 2000. do 2010. sudjelovala je istraživačkim projektima finskog Ministarstva obrazovanja, Finskog olimpijskog odbora i Sportskog centra u Kuortaneu (Kuortane High Performance Center) koji su provedeni s vrhunskim sportašima.

Objavila je više članaka i sudjelovala na brojnim znanstvenim konferencijama u Finskoj i svijetu.  Njezin istraživački i praktični rad usmjeren je na razvoj praktičnih alata za vrhunske sportaše i trenere vezanih za optimizaciju izvedbe.

Autorica je ICC-programa (identification-control-correction) koji je primijenjen u atletici (bacanje koplja, bacanje kladiva, bacanje kugle i skok s motkom i troskok), skokovima u vodu, plivanju, streljaštvu i ritmičkoj gimnastici. Koautorica je priručnika za trenere Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka.

Leave a Comment