Hrvoje Šašek

Hrvoje Šašek, trener

Trener je streljaštva s B licencom Međunarodne streljačke sportske federacije (ISSF). Od 2007. do 2012. radio je kao trener mlađih dobnih kategorija pri Hrvatskom streljačkom savezu. Predsjednik je i trener u Streljačkom klubu „Zrinjevac“.

Stručni je suradnik Hrvatske olimpijske akademije i Sportskog saveza Grada Zagreba. Član je i tajnik Hrvatske asocijacije sportskih psihologa (HASP). Poseban interes pokazuje za praktičnu primjenu alata sportske psihologije u usvajanju vještina i optimizaciji cjelokupne izvedbe vrhunskih sportaša.

Zajedno s Anom Kobilšek i Borisom Balentom autor je priručnika za trenere Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi. Organizator je  i sudionik niza predavanja, radionica, seminara i stručnih skupova. Sudjelovao je u više projekata u organizaciji Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i ISSF-a. U svojem radu usko surađuje s više vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka s kojima stvara optimalno okruženje za napredak sportaša. Suosnivač je Sportskog učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih u kojem od 2014. godine obnaša dužnost ravnatelja.