Ana Kobilšek

Diplomirala je 2012. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu s usmjerenjem Politička komunikacija. Dugogodišnja je vrhunska sportašica i hrvatska reprezentativka u streljaštvu. U streljačkom sportu natječe se 18 godina. U disciplinama zračne i malokalibarske puške predstavljala je Hrvatsku na Svjetskim i Europskim prvenstvima, Svjetskim kupovima i međunarodnim natjecanjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Tijekom sportske karijere razvila je interes za područje sportske psihologije, pri čemu je u trenažnom procesu surađivala s vodećim svjetskim stručnjacima u tom području. Koautorica je članka Emotion-centered and action-centered coping in elite sport: Task execution design (TED) approach, objavljenog u International Journal of Sport Science. Zajedno s Borisom Balentom i Hrvojem Šašekom autorica je priručnika za trenere Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi. 

Dugogodišnja je članica Hrvatske asocijacije sportskih psihologa u kojoj aktivno sudjeluje u osmišljavanju, organizaciji i provedbi raznih projekata vezanih za psihologiju sporta. Stručna je suradnica Sportskog saveza Grada Zagreba. Od 2015. godine radi kao pomoćnica ravnatelja u Sportskom učilištu – ustanovi za obrazovanje odraslih. I dalje aktivno trenira i nastupa za Streljački klub „Zrinjevac“.