Press Vijesti

P&G financira razvoj mladih hrvatskih sportaša

Ćetković Ranko, Čop Josip, Srđan Lisac, Zlatko Mateša
Napisao
Ćetković Ranko, Čop Josip, Srđan Lisac, Zlatko Mateša

Ćetković Ranko, Čop Josip, Srđan Lisac, Zlatko Mateša

Tamara Glad sudjeluje u zajedničkom projektu HOO-a i P&G-a.

Hrvatski olimpijski odbor i P&G predstavili su zajednički program potpore mladim i talentiranima hrvatskim sportašima.

P&G kao partner Međunarodnog olimpijskog odbora odlučio je pomoći na lokalnoj razini te će financirati razvoj mladih sportaša preko HOO-a i to na način da će od 1. travnja do 30. lipnja od svakog kupljenog njihovog proizvoda dio donirati za ovaj program.
– Mi znamo da je sport važan dio života mladih ljudi i na ovaj način ćemo pomoći da se mladi bave sportom. Naš moto i moto olimpijskog odbora je sličan, te nas je to privuklo ovakvim akcijama – rekao je Srđan Lisac, član Uprave P&G.
Osim ovog projekta P&G se odlučio priključiti globalnoj akciji Ponosni sponzor majki, te će neki od naših sportaša imati potporu mama na najvećom sportskom natjecanju.
Zasada sigurno u London ide majka Sinković čiji sinovi Valentin i Martin veslaju u četvercu. Ova prezentacija iskorištena je i za predstavljanje istraživanja o stavovima djece i mladih prema sportu i uloga u razvoju.
Prema istraživanju Hrvati najviše cijene timski rad i kolegijalnost te su za razliku od susjednih zemalja više timski igrači nego individualni. Također je istaknuto da više od 40 posto roditelja potiče svoju djecu na bavljenje sportom.
– Biti zdrav i aktivan kroz sport je od iznimne važnosti za dječji tjelesni, socijalni i emocionalni razvoj. Sudjelovanjem u sportskim aktivnostima uči djecu krucijalnim životnim vještinama poput suradnje s vršnjacima, zdravoj konkurenciji i timskom radu. Sport može biti čarobni alat u pomaganju u razvoju djece – rekla je sportska psihologinja Tamara Glad.

 

Press:

http://liderpress.hr/lider_trend/pg-financira-razvoj-mladih-hrvatskih-sportasa–/

http://www.danivjencanja.hr/2012/04/04/poticanjem-djece-i-mladezi-na-igru-i-razvoj-pg-zahvaljuje-mamama/

O autoru

Leave a Comment